Beyaz Su Mardin

Mardin Beyazsu - Midyat Beyazsu - Mardin Beyaz Su - Midyat Beyaz Su

BEYAZ SU MARDİN

Beyaz Su Mardin, Midyat ilçesinin yaklaşık 15-20 kilometre güneyinde ve Nusaybin ilçesinin yaklaşık 20-25 kilometre kuzeyinde iki ilçeyi birbirine bağlayan kara yolunun üzerinde yer almaktadır. Midyat’ın güneyinde kalan plato ve tepelerin eteğinden kaynağını alan Beyaz Su Mardin Deresi bir vadi içerisinde Nusaybin’e doğru akar. Beyaz Su, Mardin’in kurak ve ağaçsız coğrafyasında, serin ve berrak suyu, yöreye özgü ağaçları ve yeşilliği ile vaha gibidir. Mardin ve diğer ilçelerin içme suyu da Beyaz su kaynağından temin edilmektedir. Dört mevsim boyunca Mardin’in su gereksinimini karşılayan Beyaz su, yaz aylarında dinlenme ve yeme-içme alanı olarak bölge halkının ikinci bir gereksinimine daha yanıt vermektedir. Beyaz su Irmağı üzerinde kurulu balıkçı lokantaları gelen ziyaretçilere Beyaz su’dan avlamış oldukları balıkları sunar. Geleneksel tahtlar şeklinde yapılmış masaları ve şark köşesi tarzında derenin üzerine kurulmuş oturma yerleri ile balıkçı lokantaları yöreye özgü bir görünüm sergilerler.

Beyazsu Mardin - Beyazsu Midyat - Beyaz Su Mardin - Beyaz Su Midyat

Beyaz Su Mardin Nasıl Gidilir?

Mardin’den Beyaz su’ya gitmek için iki güzergâh bulunmaktadır. Birincisi, tarihî Mardin kent merkezi gezildikten sonra, Nusaybin yolu tercih edilerek gitmektir. Mardin gezildikten sonra sırasıyla Nusaybin yolu güzergâhından 4 kilometre güneydoğuda bulunan önemli turizm noktalarından biri olan tarihî Deyrulzafaran Manastırı görülür. Burası görüldükten sonra tekrar Nusaybin yoluna çıkılır ve Nusaybin yolu ile gidilir. Bu güzergâhtan yaklaşık 20 kilometre gittikten sonra yine Nusaybin güzergâhından sapılarak 9 kilometre doğuda bulunan Dara Antik Kenti görülür. Burası Mardin’in “Efes”idir diyebiliriz. Kazılmayı ve gün yüzüne çıkartılmayı bekleyen önemli bir antik kenttir.

Burası da görüldükten sonra buradan devam edilerek İpek Yoluna (Habur’a kadar giden anayoldur) varılır. Nusaybin’e doğru gidilir. Nusaybin’de Zeynel Abidin Türbesi ve Camisi gezilir. Caminin hemen yanında bulunan tarihî Mor Yakup Manastırı da görülür. Buraları gördükten sonra Nusaybin’den çıkılır ve Midyat yolu ile kuzeye doğru hareket edilirse 25-30 kilometre sonra Beyaz su‘ya varılır. Doğal olarak, direkt Beyaz su mesire alanına gitmek isteyenler, sayılan yerleri gezmeden doğrudan Nusaybin yolu ile gidip Nusaybin’e vardıklarında Midyat yoluna saparak Beyaz su’ya varabilirler.

İkinci güzergâh olarak, Mardin gezildikten sonra Midyat’a gidilir. Midyat’ta bulunan Estel Müzesi, Kültürevi, Devlet Konukevi, Gelüşke Hanı ve Gümüşçüler Çarşısı gezildikten sonra Nusaybin yolu ile hareket edilir ve 15-20 km sonra Beyaz Su’ya varılır.

Beyazsu Mardin - Beyazsu Midyat - Beyaz Su Mardin - Beyaz Su Midyat

Beyaz Su Mardin Arası Kaç Km?

Midyat Beyaz Su Mardin arası mesafe : 67 kilometre.

Midyat Beyaz Su Mardin arası süre : 1 saat 17 dakika.

Urfa Beyaz Su Arası Kaç Km?

Beyaz Su Mardin Urfa arası mesafe : 188 kilometre.

Beyaz Su Mardin Urfa arası süre : 3 saat 19 dakika.

Beyazsu Mardin - Beyazsu Midyat - Beyaz Su Mardin - Beyaz Su Midyat

Nusaybin Beyaz Su Kaç Km?

Beyaz Su Mardin Nusaybin arası mesafe : 61 kilometre.

Beyaz Su Mardin Nusaybin arası süre : 1 saat 15 dakika.

Beyazsu Mardin - Beyazsu Midyat - Beyaz Su Mardin - Beyaz Su Midyat

Midyat Beyaz Su Kaç Km?

Mardin Midyat Beyaz Su arası mesafe : 67 kilometre.

Mardin Midyat Beyaz Su arası süre : 1 saat 17 dakika.

Beyazsu Mardin - Beyazsu Midyat - Beyaz Su Mardin - Beyaz Su Midyat

Kızıltepe Beyaz Su Arası Kaç Km?

Beyaz Su Kızıltepe Nusaybin arası mesafe : 58 kilometre.

Beyaz Su Kızıltepe Nusaybin arası süre : 57 dakika.

Beyazsu Mardin - Beyazsu Midyat - Beyaz Su Mardin - Beyaz Su Midyat

Bismil Beyaz Su Arası Kaç Km?

Midyat beyaz su Bismil arası mesafe : 125 kilometre.

Midyat beyaz su Bismil arası süre : 2 saat 2 dakika.

Batman Beyaz Su Arası Kaç Km?

Beyaz Su Mardin Batman arası mesafe : 131 kilometre.

Beyaz Su Mardin Batman arası süre : 2 saat 28 dakika.

Siirt Beyaz Su Arası Kaç Km?

Midyat Beyaz Su Siirt arası mesafe : 185 kilometre.

Midyat Beyaz Su Siirt arası süre : 2 saat 26 dakika.

Beyazsu Mardin - Beyazsu Midyat - Beyaz Su Mardin - Beyaz Su Midyat

Beyaz Su Mardin Yolu Nasıl?

Mardin’den Beyaz Su’ya gitmek için iki rota bulunmaktadır.

Direkt Beyaz Su mesire alanına gitmek isteyenler, doğrudan Nusaybin yolu ile Nusaybin’e vardıklarında Midyat yoluna saparak Beyaz Su’ya varabilirler.

İkinci güzergâh olarak, Mardin gezildikten sonra Midyat’a gidilir. Midyat’ta bulunan Estel Müzesi, Kültürevi, Devlet Konukevi, Gelüşke Hanı ve Gümüşçüler Çarşısı gezildikten sonra Nusaybin yolu ile hareket edilir ve 15-20 km sonra Beyaz Su’ya varılır.

Beyazsu Mardin - Beyazsu Midyat - Beyaz Su Mardin - Beyaz Su Midyat

Beyazsu Mardin Hangi İlçeye Bağlı?

Beyaz Su Köyü Mardin ilinde yer almakta olup, Midyat(Estel) Köyleri semtinde bulunan Beyaz Su Köyü Midyat(Estel) ilçesine bağlıdır. Beyaz Su Köyü haritası konumu ise 37° 18′ 46.4544” Kuzey ve 40° 44′ 2.2272” Doğu gps koordinatlarıdır. Bağlı olduğu Midyat(Estel) ilçe merkezine 55 kilometre mesafe uzaklıktadır.

Beyazsu Mardin - Beyazsu Midyat - Beyaz Su Mardin - Beyaz Su Midyat

Beyazsu’da Ne Yenir?

Yaz aylarında dinlenmek, tatil yapmak, piknik yapmak isteyenler için bir kaçış noktasıdır. Beyaz Su’da suyun üstüne kurulu olan Dicle 2 Restoran – Nebi Ustanın Yeri‘nde tutulmuş olan balıkları taze taze yiyerek günün tadına ayrı bir tat katmış olursunuz.

Mardin Nerede Ne Yenir?

Dicle ve Fırat nehirlerinin tam ortasında yer alan Mardin, son verilere göre Türkiye’nin 26. kalabalık şehri olarak bilinmektedir. 2018 yılı içinde yapılan istatistiklere göre 829.195 kişinin yaşadığı bir ilimizdir. Bu kadar yoğun bir nüfusa sahip olan Mardin’i daha yakından tanıtmak ve yöresel lezzetleri tattırmak için karşınızdayız.

Mardin, İpek Yolu üzerinde yer alan Güneydoğu’nun meşhur şehirlerinden biridir. Mutfağı, mimarisi ve geçmişi ile dikkatleri üzerine toplar. Birçok dini inanca ev sahipliği yapan Mardin, gece ve gündüz ayrı bir tılsıma bürünür. Yerli ve yabancı turist tarafından yılın her döneminde ziyaretçi akınına uğrayan bu büyülü şehir, yöresel lezzetleri ile gelen misafirlerini memnun şekilde uğurlamaktadır.

Mardin’e gittiğinizde uğramanız gereken en önemli yer Midyat ilçesine bağlı Beyaz Su köyündeki Beyaz Su Mardin Dicle 2 Restoran – Nebi Ustanın Yeri. Özellikle burayı ısrarla tavsiye etmemizin nedeni, tam suyun çıkış noktası olması. Güler yüzlü ve tertemiz bir aile yeri olmasıdır. 1994 yılından bu yana aynı profesyonellik ve enfes lezzetleriyle yerli yabancı tüm misafirlerini ağırlayan Nebi Usta, Mardin‘de yemek denilince akla gelen ilk isim oluyor.

Mardin’de En Güzel Yemek Nerede Yenir?

Mezopotamya’nın Altın Şehri Mardin“de görülecek camii, manastır, kale, kilise, müze çok! Bu sebeple Mardin’in leziz mekanlarından önce, ilk olarak “bu şehirde neler yapmalı?“nın cevaplarını arayalım.

Mardin’in tarih kokulu sokaklarında yürümeli, taş evlerini fotoğraflamalı.

1385 yılında inşa edilen Mardin’in en gösterişli yapılarından biri olan Zinciriye Medresesi’ni ziyaret etmeli. Gitmişken Mardin’in simgesi haline gelmiş Deyrulzafaran Manastırı ve Kasımpaşa Medresesi’ni de görmeli.

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Dara Mezopotamya Harabeleri’ni rotanıza almalı.

Minaresi, kubbesi, manzarasıyla sizi büyüleyecek Mardin Ulu Camii’yi görmeli.

Tarihe, mimariye doymam diyorsanız, Mardin Kalesi, Kırklar Kilisesi de sizi bekler.

Son olarak: Mardin’in asırlardır biriktirilmiş tarihi kültürünün tanıtımına yardımcı olan Sakıp Sabancı Kent Müzesi’ni de listeye eklemeli.

Midelere şenlik tavsiye edeceğimiz mekan, Beyaz Su Mardin Dicle 2 Restoran – Nebi Ustanın Yeri

Midyat’ta Nerede Ne Yenir?

Pek çok farklılığı bir araya getiren Midyat, Mardin’in en meşhur ve hareketli bir ilçesidir. Geçmişten günümüze kadar pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Midyat, günümüzde yerli ve yabancı turistleri hem dini hem de tarihi değerleriyle kendine çekmektedir.

Mezopotamya olarak bilinen Mardin Midyat, vaktinde mağara şehir olarak kurulmuştur. Bu nedenle Midyat’ta eski dönemlere ait birçok mağara yer almaktadır. Bu şehrin adı da mağaralar kenti ifadesini çağrıştıran “Matiate” kelimesinden türediği bilinmektedir.

Güneydoğu Anadolu coğrafyasının en sık ziyaret edilen yerlerinden biri olan Midyat, hem mutfağıyla hem de gezilecek yerleriyle ülkemizin en nadide yerlerinden biri haline gelmiştir. Eğer siz de Türkiye’nin değerli topraklarını gezmeyi hedefliyorsanız; sıradaki durağınız Midyat olabilir. Çünkü Midyat’ta yemek yenecek yerler sizlere eşsiz Anadolu mutfağını sunarken, gezilecek yerleri de unutulmaz hatıralar bırakacak.

Midyat’a gittiğinizde Beyaz Su köyünde en lezzetli yemeklere kavuşacağınız mekan, Beyaz Su Mardin Dicle 2 Restoran – Nebi Ustanın Yeri

Beyaz Su Mardin Nereye Akıyor?

Beyaz Su, Midyat İlçesi’nin yaklaşık 15-20 kilometre güneyinde ve Nusaybin İlçesi’nin yaklaşık 20-25 kilometre kuzeyinde iki ilçeyi birbirine bağlayan kara yolunun üzerinde yer almaktadır. Midyat‘ın güneyinde kalan plato ve tepelerin eteğinden kaynağını alan Beyaz Su Deresi bir vadi içerisinde Nusaybin’e doğru akar.

Beyazsu Mardin - Beyazsu Midyat - Beyaz Su Mardin - Beyaz Su Midyat

Beyaz Su Doğal Kaynak Suyu Nerede?

Beyaz Su, doğal kaynak suyu ile yerli ve yabancı turistlerin gözdesi haline geldi. Mardin’in Midyat ve Nusaybin ilçeleri yakınlarında bulunan Beyaz Su, doğal güzellikleri ile yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanı haline geldi.

Beyazsu Mardin - Beyazsu Midyat - Beyaz Su Mardin - Beyaz Su Midyat

Mardin Doğal Güzellikleri Nelerdir?

Mardin iline bağlı Nusaybin ve Midyat ilçelerinin arasında bulunan Beyaz Su Mesire Alanı, Mardin’in en çok talep gören doğal güzelliğidir. Yılın her günü bir başka güzel olan Beyaz Su, yaz mevsiminde ziyaretçilerini soğuk suları ile karşılarken, sonbahar mevsiminde ise farklı türdeki ağaçlarının, kurumuş yaprakları ile adeta bir şölen hazırlamaktadır. Bu nedenle sonbahar ve kış aylarında, fotoğraf çekmek isteyen turistler, Beyaz Su bölgesine akın etmektedir. Bölgede yabani hayvanların da yaşıyor olması, fotoğraf sanatına düşkün olanlar için bir avantajdır.

Yaz aylarında ise ziyaretçiler, Beyaz Su Mesire Alanı’nda bulunan ve suyun üstüne inşa edilmiş oturma alanlarında vakit geçirmektedir. Bölge, restoranlar tarafından işletildiği için yeme içme imkanları gelişmiştir. Beyaz Su sadece Mardin halkı tarafından değil, Şırnak ve Diyarbakır’da yaşayan vatandaşların da, piknik için kullandığı yerlerden bir tanesi haline gelmiştir. Nusaybin ve Midyat ilçe merkezinden, Beyaz Su bölgesine dolmuş ve otobüsler hareket etmektedir.

Beyazsu Mardin - Beyazsu Midyat - Beyaz Su Mardin - Beyaz Su Midyat

Beyaz Su Mardin ‘de Yüzme Yeri Var Mı?

Midyat‘ta sıcaktan bunalan vatandaşlar, Beyaz Su‘nun serin sularında kulaç atarak serinlemeye çalışıyor.

Yurt genelinde yılın en kavurucu sıcakları yaşanırken, Midyat‘ta sıcaktan bunalan çocuklar ve gençler, kent merkezinden yaklaşık 15km uzaklıkta bulunan Beyaz Su Mesire Alanı‘nda bulunan dereden akan soğuk sularda yüzmenin keyfini yaşıyor.

İşletme sahiplerinin kendi imkanlarıyla derenin önünü kapatıp, etrafını da bir branda ile çevirdikleri akarsudur. Kenarında birçok kişi girdikleri suda yüzerek serinliyor.

Beyazsu Mardin - Beyazsu Midyat - Beyaz Su Mardin - Beyaz Su Midyat

Mardin Beyaz Su Nereden Gelir?

Beyaz Su, doğal kaynak suyu ile yerli ve yabancı turistlerin gözdesi haline geldi. Mardin’in Midyat ve Nusaybin ilçeleri yakınlarında bulunan Beyaz Su, doğal güzellikleri ile yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanı haline geldi.

Midyat‘ın güneyinde kalan plato ve tepelerin eteğinden kaynağını alan Beyaz Su Deresi bir vadi içerisinde Nusaybin’e doğru akar.

Beyazsu Hangi Şehrin?

Beyazsu, Midyat İlçesi’nin yaklaşık 15-20 kilometre güneyinde ve Nusaybin İlçesi’nin yaklaşık 20-25 kilometre kuzeyinde iki ilçeyi birbirine bağlayan kara yolunun üzerinde yer almaktadır.

Beyazsu Mardin - Beyazsu Midyat - Beyaz Su Mardin - Beyaz Su Midyat

Beyaz Su Mardin Hangi Nehir?

Beyaz Su Vadisi‘nin ana akarsuyu olan Beyaz Su Çayı, Taşlıburç yerleşmesinin bulunduğu yerde oldukça gür kaynaklar tarafından beslenmektedir. Karasu Vadisi‘nden gelen Karasu Çayı ile birleşip nispeten nehir gibi akış gösterir. Beyaz Su Çayı Vadisi adeta çöl içerisindeki vahaya benzemektedir.